Å rydde til påske er en fin måte å ønske våren velkommen på. Da blir det også ekstra hyggelig å pynte til påske.

Påska er en feiring av livets seier over døden, på samme måte som våren seirer over vinteren.

Lenge før Jesu tid, feiret de gamle grekerne sine elyseiske mysterier, med hemmelige riter. Ritualene de innvidde fikk ta del i, er fortsatt ukjente, men det som er kjent er at Demeter, gudinnen for fruktbarhet og jordbruk, og hennes datter Persefone, sto sentralt i feiringen.

Persefone hadde tidligere blitt ble kidnappet av dødsguden Hades og fraktet ned til dødsriket. Det gjorde Demeter så grepet av sorg at hun la landet øde. Alt frøs, ingenting kunne vokse og gro. Det ble vinter. Zeus, som skjønte at hvis det ble evig vinter ville menneskeheten dø ut, prøvde å få overtalt Hades til å gi slipp på Persefone. Det gikk han til slutt med på, men ettersom Persefone allerede hadde spist et frø av et granateple, måtte hun hun bli under jorden tre måneder i året.

De elyseiske mysterier i mars markerte at Persefone var kommet tilbake til jorda og med henne våren. Ni måneder seinere var der en ny markering, da Persefone måtte returnere under jorda. Demeter la igjen vinteren over landet. Frøet må få ligge under jorden før det kan spire.

Det jeg prøver å gjøre, med mine tips om rydding og hvordan du kan få det fint hjemme, er nettopp å så et frø. Kanskje lå det under jorden hos deg i hele vinter? Kanskje er du klar for å rydde og få det fint til påske? Her kan du lese mine smarte ryddetips til klær.

Her er tre tips hvis du ønsker å rydde til påske:

  • Planlegg. Organiser deg med sekker og kasser, samt transport slik at du kan få kjørt alt som skal ut av huset vekk med en gang (og sjekk at din lokale gjenbruksstasjon er åpen!)
  • Vær realistisk. Hvor mye er det som skal ryddes? Er det bare en bod eller er det et helt hus? Sett av nok timer.
  • Ikke bruk mye tid på å dvele over gjenstander, om du skal beholde de eller ikke. Legg de i en «kanskje» haug, og gå videre. Når du er ferdig med resten, kan du eventuelt ta for deg kanskje-haugen, eller pakke alt i en kasse og sette tilside.

Trenger du inspirasjon og tips for å begynne å rydde til påske?

 

Legg igjen epostadressen din, og få min gratis ryddeguide tilsendt.

Når du takker ja til guiden, godtar du også at jeg sender deg eposter med ryddetips, interiørtips og info om kurs.

OPPDAG RYDDEGLEDEN.

Klikk på bildet for å kjøpe boka.

rydde til påske