Velkommen til hverdagen! Da er ferien over for de fleste av oss. Nå begynner hverdagen med sine rutiner og fritidsaktiviteter. Jeg håper du føler deg uthvilt og gleder deg til å ta fatt igjen! I den travle hverdagen det er ekstra viktig å ha et hjem som fungerer og er nogenlunde ryddig, og hvor du ikke bruker all verdens tid på å lete etter det du trenger. Det er nå du virkelig trenger å komme hjem til et hjem hvor det er hyggelig å være ✨

 

Her er noen tips for en god start på hverdagen:

  • Sørg for at gangen fungerer for deg og din familie. I gangen trenger du et sted å henge yttertøy, et sted å sette fra deg sko, samt skuffer eller kurver (gjerne en til hvert familiemedlem) til luer, votter og skjerf. Har du en hattehylle kan det være fint å sette kurver til oppbevaring der. Det kan være lurt å ha en fast plass i gangen hvor du kan legge fra deg eller henge nøkler. Ha gjerne en egen knagg til handlenett og vesker. Hvis du har en liten gang, kan du flytte alt som ikke brukes i hverdagen inn i garderobeskapet på soverommet. Typiske sommersko som flip-flops og sandaler kan settes i en eske i et skap eller i boden. Benytt anledningen til å kvitte deg med sommersko som vil være for små til barna neste år. Et brett hvor du setter skitne støvler og sko er praktisk, så slipper du å få søle tråkket utover hele gulvet i gangen. Hvis du har plass, er det greit med en benk å sitte på når sko skal av og på – gjerne en med oppbevaringsløsning under. Hva med å bruke den til flasker som skal pantes, glass, papir eller plast som skal gjenvinnes? Husk at gangen skal ønske deg velkommen hjem! Her ønsker du også god belysning, og gjerne plass til en grønn plante eller et vakkert bilde på veggen.

 

  • Få orden i matpakkene og drikkeflaskene. Dediker en kjøkkenskuff eller hylle til matpapir, mellomleggspapir og poser. Her bør det også være plass til alle familiemedlemmenes matbokser og vannflasker.

 

  • Sett av en time til å rydde kjøleskapet. Ta ut alt, og kast alt som er gått ut på dato (Noen matvarer holder seg lenge etter datomerking, men det er en grense for alt…). Sett bokser og glass som alt er åpnet lengst fram i kjøleskapshylla. Det kan være praktisk å sette alt pålegg samlet på et brett eller i en boks i kjøleskapet, så kan du ta ut hele brettet eller boksen når du/dere skal spise brødmat eller smøre matpakker. Lag faste plasser i kjøleskapet for de ulike matvarene, så er det enklere å se hva som mangler.

GJØR DU DISSE 5 INTERIØRTABBENE?

 

Se gratis webinar og last ned mine tips. Legg igjen navn og epost for å få tilsendt lenke.

 

Når du sier ja til dette, godtar du også at jeg sender deg nyhetsbrev med interiør- og rydderåd, samt info om kurs.