Den fine tida for rydding i boden! Derfor benyttet vi oss av det flotte været og organiserte i boden – før sommeren banker på dør.
Uteboden har blitt et sted der vi bare stappet inn ting og tang. Etterhvert ble boden bare trangere og trangere. Hva hadde vi egentlig der inne?

Slik hadde vi rydding i boden:

Vi fulgte Ryddeglede-tankene – ta ut alt og sorter.

Vi flyttet alle tingene i carporten – vi fylte faktisk hele carporten med ting og tang fra den lille boden på 5 kvm!

«Bilting i denne haugen, hageting i en annen haug, hundeting der og svartsekker med ting som skal bort her…»

Det var godt å få oversikt over hva vi hadde, og hva vi ikke lenger trengte. Det trengtes også bedre organisering i boden! Vi fikk tak i noen flere reoler, blanke esker og kunne nå lettere organisere inne i den lille boden!  Men vi husket på å ha ledig plass og ikke fylle helt opp som Ryddegledemetoden forteller.

Alle disse potteskjulerne…

Vårrydding i boden ble en anledning til en gjennomgang av alle potteskjulerne; de kom jo fram ifra sitt skjul nå som boden ble tømt. Mange av dem viser seg å ha skår eller andre skjemmende skader. Noen har tiden løpt fra. Atter andre er skåler/krukker som har kommet i hus i forbindelse med blomstergaver og dekorasjoner. Vekk med 12 stykker. Vi har fortsatt litt å velge i, men alle er pene, hele og praktiske der de nå står til venstre samlet, og lett å finne når jeg kommer hjem med nye planter, men ikke flere potter!

Fast plass til koffertene, 1 ble gitt bort. Så nå kun de 2 beste igjen! Og venter på neste spennende reise.

Vi oppdaget at vi hadde altfor høye oppbevaringskasser før.  Når en kasse er 30 cm høy, med innhold som kun dekker bunnen, sier det seg selv at plassen blir dårlig utnyttet. Avgårde til butikken for å kjøpe geniale, gjennomsiktige, stabelbare plastkasser med lokk. Jeg vil anslå at de nye er ca. 15 cm høye, slik at hver reol rommer mange kasser i høyden. Her blir det system!

Blant tingene som dukket fram var  5 par fjellsko!  Ett av parene er kun brukt på én tur, fordi de ga meg gnagsår. Det andre paret har vært på mange turer, men er langt fra utslitt. Fortjener nye eiere, og  ble gitt med glede til ei som elsker å gå på fjellet, men ikke hadde skikkelige fjellsko.

Enkel og billig løsning til ski: to kroker med en snor!

Nå kan sommeren bare komme,  jeg og boden er klar! Gleder meg masse! Det er det bare å komme seg i boden og finne frem tursko eller strandutstyr. Pakke sekken, smøre matpakke og solkrem i fjeset. Mange fjellgleder står for døra, og kanskje er det din tur i år? Ut på tur, aldri sur.

Jeg elsker når man kan gjøre store forandringer på en enkel måte, og jeg blir alltid overrasket over hvor fort det går å få det i orden. Her har vi utsatt rydding i boden lenge, og så tok det kun et par timer en lørdag formiddag.  Så sett igang du også, jeg er sikker på at du bli  veldig fornøyd!

Kanskje du også vil ta en opprydding i vårgarderoben i samme slengen? Her er mine smarte ryddetips til klær og garderobe.

Med ryddige omgivelser, får du bedre tid til å gjøre det som gjør deg glad! Om det er å finne turutstyr, eller om det er noe annet du liker å gjøre i fritiden din : ) Å rydde sammen er gøy!

Blir du sur og frustrert av rot og kaos?

     La oss hjelpe deg, da vel! 

ryddeglede