Når lå du sist ned og tittet opp i himmelen? 

Da vi var små barn, lå vi ofte og kikket opp i himmelen, hvor skyene gled forbi. Men som voksne er himmelen, noe bare som henger over oss. Mens vi springer ifra A til B, og vi ser opp på himmelen kun for å avgjøre om vi må ha paraplyen med.  

Men saken er, at vi har bruk for den «himmelkikk- pausen» vår fortsatt. Et øyeblikk følelse av uendelighet og forbindelse. Vårt uterom kan gi oss den gaven i hverdagen.  

Uansett om det bare er en bitteliten altan, et lite frimerke av gress eller åtte tønneland, kan vi forlate hjemmet begrensende rom og forbinde oss med større.  Så fort jeg går ut i mitt uterom, er det som om, alle problemene forsvinner. Trærne har stått der lenge før jeg ble født, og vil stå der, når jeg er vekk. Gresset gror, blomstene springer ut for deretter å dø og forsvinne. 

Livets uendelige syklus vibrerer omkring meg, og ingen steder står det skrevet, at det er tirsdag den tyvende, og nå skal du lage torsk til middag eller husk å gå inn på nettbanken å betale regningene. 

Jeg er fri, og jeg er hjemme – og ute – på samme tid. 

Våres uterom skal ideelt være et sted å slappe av i hengekøyen, eller et aktivt sted for vår kjøkkenhage eller et sted å være sosiale med gode hagestoler. 

Du kan innrede uterommet ditt på samme måte, som du bruker når du skaper en koselig stue. Ta puter, pledd og lyslykter med ut, legg et gulvteppe på terrassen og få skaffet nok utebelysning. Sett vaser med avskårede blomster, og lag gjerne ditt lille utekjøkken med agurk og tomatplanter. Uterommet må gjerne symbolisere, at vi kan holde oss i live. Så forsøk gjerne at uterommet har noe spiselig, å passe og pleie sin hage er en form for moderskap- som krever omsorg og en stor dose tålmodighet. 

Forsøk gjerne også å skape forbindelse mellom ute og innendørs. Hvis du bor i hus, kan du velge å ha store skyvedører, som bringer hagen inn året rundt. Du kan også bruke prinsippene fra feng shui når du skal innrede ditt uterom. 

Invitasjon: 

Ta en kaffekopp med utenfor. Å last ned ryddeguiden og få tips til hvordan du selv kan få et enklere og (enda) bedre liv hjemme. Deretter vil du se på utfordringene fra et annet og mer ressurs sterkt sted. 

 

 Blir du sur og frustrert av rot og kaos?

     La oss hjelpe deg, da vel! 

Legg igjen epostadressen din, og få den lettfattelige ryddeguide tilsendt helt gratis!

Ved å legge igjen navn og e-post samtykker du i å motta e-post med inspirasjon og tips om hvordan du skaper deg bedre omgivelser. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke Avmelding.