Ikke kjøp noe til 17.mai før du har sjekket hva som ligger i skuffer og skap!

For noen år siden ga jeg ryddehjelp til en familie, det var like før 17.mai. Familiens mor hadde nettopp vært ute og handlet 17.mai-servietter, lys og annen pynt, overbevist om at hun ikke hadde noe av dette. Men da vi ryddet, fant vi alt familien trengte til 17.mai, spredd i flere skuffer og skap.

Kjenner du deg igjen? Når det gjelder høytider som bare er en gang i året, er det fort gjort å glemme hva du faktisk allerede har. Særlig hvis du ikke har en fast plass til dette. Så hva med å ta en gjennomgang av skuffene nå i forkant av nasjonaldagen, og samle alt på et sted. Så får du oversikt over hva du har og hva du eventuelt trenger!

 

Tips til gratis 17. mai pynt:

  • Istedenfor å kjøpe en dyr blomsterdekorasjon, så kan du plukke grønne kvister fra naturen som for eksempel bjørkeris eller hvitveis som ofte er mer sjarmerende også. De fineste blomstene plukker du selv! Et tips er også å ha to norske flagg i vasen sammen med blomstene/kvistene. 
  • Bruk gamle dekorbånd i fargene rødt, hvitt eller blått som du kan bruke rundt for eksempel lysetakene, bestikket eller rundt serviettene.
  • Lag hjemmelaget pynt. Kanskje har du noen ark liggende i flaggets farger, så kan du klippe ut små trekanter og henge i en tråd og vips så har du en vimpel!
  • La barna hjelpe til med pynten. Å lage norske flagg av perler er også fint til 17.mai og en super måte å inkludere barna på.
  • Lag personlige bordkort. En morsom måte å gjøre dette på er å for eksempel feste en liten lapp med navn på sugerørene. 

En av de mange fordelene med å skape orden i hjemmet, er at det også sparer deg for penger. Du unngår rett og slett å handle unødvendig.

Ønsker deg en fin 17.mai! 🇳🇴 Håper du får en fantastisk feiring! 

 

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM FOR MER INSPIRASJON.

Les også mine andre blogginnlegg for ryddegledetips og råd om interiør.

Vil du ha min Ryddeguide til drømmehjemmet – helt gratis? Legg igjen navn og epostadresse, så får du den i postkassen.

Når du takker ja til Ryddeguiden, godtar du også at jeg sender deg eposter med rydde- og interiørtips, og info om kurs.