Det er ikke så mange ord i det norsk-danske språk som har spredd seg i verden, men begrepet «hygge» er et. Ifølge Wikipedia er hygge er et dansk og norsk ord for en stemning, koselig samvær med følelser av velvære og tilfredshet. Andre steder på nettet forklares det slik: hygge er et ord som brukes når man anerkjenner en følelse eller et øyeblikk, enten alene eller sammen med venner, hjemme eller ute, vanlig eller ekstraordinært som koselig, sjarmerende eller spesielt.

Vi nordmenn trenger ingen forklaring, vi vet hva det betyr å ha det hyggelig. Nå som kveldene blir lengre og mørkere, forbindes utvilsomt hygge med hjemmekos. Sofa med gode puter og et lunt pledd, stearinlys, en kopp med noe varmt i, en god film eller bok, fyr på peisen (om du har det), strikketøy eller annet håndarbeid. Det er rett og slett tid for å kose seg innendørs.

Kanskje får du lyst til å flytte litt på pyntegjenstander, bytte ut noen puter eller finne fram en ny duk for å gjøre det ekstra hyggelig hjemme.

Når boligen er rotete og kaotisk, er det imidlertid langt fra hyggelig! Mange sliter med å skape varig orden hjemme, og opplever at det blir rotete igjen nesten med en gang du har ryddet – og iallfall før du får anledning til å pynte og gjøre det fint!

Kanskje har du for mange ting, som ikke har noen fast plass, og ender opp med å flytte saker istedet for faktisk rydde de bort.

ØNSKER DU FLERE TIPS TIL ET RYDDIG HJEM?

Legg igjen epostadressen din, og få min gratis ryddeguide tilsendt.

Når du takker ja til guiden, godtar du også at jeg sender deg eposter med ryddetips, interiørtips og info om kurs.