I julestria kan det fort bli rotete og kaotisk, men god atmosfære i hjemmet handler ikke bare om å ha det ryddig og pent. Tenk på alle minnene vi skaper hjemme, ikke minst nå i førjulstida.

Noe av det koseligste vi kan gjøre sammen i julestria, er å bake og lage mat til høytiden. Med mel og pepperkakedeig utover hele kjøkkenet, juleskinke som ligger i press under en haug med bøker på kjøkkenbenken, appelsinskiver til tørk på spisebordet og uinnpakkede gaver i en stabel på en krakk, er ikke akkurat kjøkkenet ditt klar til å fotografes for et interiørblad. Kanskje har du også hentet fram mandelkvern, pølsemaskin og annet kjøkkenutstyr som ellers står vel forvart i kjelleren, og som nå fyller vel mye av arbeidsbenken og heller ikke ser særlig stilig ut.

Men det gjør ingenting! De gode luktene, forventingen og gleden over å stelle til jul, er mye viktigere enn et kjøkken som kan gi Instaperfekte bilder. Kjøkkenet kalles ofte for husets hjerte. Akkurat som hjertet er skapt for å elske, er kjøkkenet også skapt for kjærlighet: Hvor mye varme, omsorg og kjærlighet ligger det ikke i julebakst og julematforberedelser.

Her er likevel noen tips for å skape litt ordensfølelse og mer plass i kjøkkenkaoset i julestria:

* Pene bokser til julebaksten, som kan inngå som en del av julepynten, også i andre rom i huset. Invester gjerne i bokser som kan settes oppi hverandre, som tar mindre plass når de skal pakkes bort etter jul.

* Nøtter, mandler, fiken og dadler kan oppbevares dekorativt i Norgesglass, og få stå fremme.

* Hvis du har mye krydder, oljer og kjøkkenredskap stående på benken, vil det gi et ryddigere inntrykk å samle alt på et brett.

FØLG OSS GJERNE PÅ INSTAGRAM FOR MER JULEINSPIRASJON.

Ønsker du å gå en stressfri jul i møte? Legg igjen navn og epostadresse, og få tilsendt min Ryddeguide til julestria.