Husker du å ta en stille stund for deg selv i førjulstida?

Selv om du kanskje ikke føler at denne tida en spesielt travel, er det lett å bli smittet av den hektiske aktiviteten rundt deg. Er du innom butikken er det oftest høy aktivitet, utålmodige mennesker på julehandel, køer og høy musikk. Jula er familietid, og kan også bringe opp alskens følelser og konflikter, pluss masse «må», «burde» og «skulle».

I denne perioden er det ekstra viktig å ta godt vare på seg selv. Ingen, ikke minst du, har glede av at du er helt utmattet når julaften kommer. Her kan du lese mer om å finne ro i sjelen hjemme.

 

Finn rom for en stille stund

Det kan være godt å sette av et eget sted, et hjørne eller et rom, hvis du har plass, til din stille stund. Kanskje har du en hems som stort sett brukes som lager. Eller plass på soverommet eller hjemmekontoret. Et hjørne i stua, som du skjermer med planter eller en hyllle, kan også fungere. Poenget med å dedikere en egen plass til «time-out» er både at andre familiemedlemmer vet at de ikke skal forstyrre deg, pluss at det er mye lettere å falle til ro når du vet at denne plassen er dedikert bare til dette. Det er jo ikke bare i førjulstida det kan være godt å kunne ta en pause fra hverdagen.

Lag det fint, med grønne planter og stearinlys. Kanskje et lunt koseteppe og noen puter. En notatbok og skrivesaker for å skrive ned tanker som dukker opp.

Så er det bare å sette seg til rette, og ta noen dype inn- og utpust for å skape ro i kropp og sinn. La tanker som dukker opp bare seile videre. En stille stund på 5-15 minutter vil gjøre underverker for hvordan du føler deg!

Få også mine tips til hvordan du kan skape orden hjemme til jul, uten stress, i Ryddeguide til julestria. Legg igjen navn og epostadresse, så sender jeg deg guiden på epost.