Speil har både en praktisk og dekorativ funksjon i hjemmet. Akkurat som et bilde, kan et speil i en vakker ramme sette stemning i et rom og gjøre mye for å løfte interiøret. Speil kan også brukes for å få inn mer lys og for å få et værelse til å virke større.

Innen feng shui, hvor det handler om å skape et harmonisk hjem som støtter deg til å oppnå et harmonisk og godt liv, er speil et viktig virkemiddel. Brukt på feil måte, kan det virke som en bremse eller direkte motarbeide dine ønsker og drømmer.

 

Her er noen retningslinjer for hvordan du kan bruke speil i hjemmet ditt:

Unngå speil rett ovenfor inngangsdøra, slik at det første du ser når du åpner døra er speilet.

Livsenergien som kommer inn, som i feng shui kalles chi, vil treffe speilflaten og sprette tilbake, mens vi ønsker at god chi skal fylle hjemmet ditt.

Sjekk hva speilet reflekterer – er det noe du ønsker mer av eller få inn i hjemmet ditt?

Jeg sitter på hytta når skriver dette, og ser på speilet ved inngangsdøra som reflekterer et vakkert fjell og gir meg en god følelse. Hadde jeg flyttet speilet til motsatt vegg, ville det ha reflektert taket på nabohytta!

Et speil som reflekterer en travel, trafikkert vei bringer bråk og uro inn i hjemmet, mens speilet som reflekterer en flott utsikt, dobler denne opplevelsen. Du kan også henge speil slik at det reflekterer et vakkert bilde. Hvis du for eksempel ønsker bedre helse, kan du henge et speil vis a vis et bilde som representerer hva god helse betyr for deg, for eksempel en kvinne som sykler i skogen eller en kurv full av frukt og grønnsaker.

Unngå speil på soverommet, iallfall slik at det reflekterer senga, da det kan gi urolig søvn. Dette er fordi speil øker energinivået.  Vil du likevel ha speil på soverommet, sett det slik at du ikke ser deg selv når du ligger i sengen eller står opp fra sengen. 

Unngå mosaikkspeil eller speil som på en eller annen måte fordreier det det skal reflektere. Hvis du har slike, bør de i det minste henge slik at du slipper å se en fordreid refleksjon av deg selv. 

Sist, men ikke minst: Speil skal være hele og rene, uten sprekker og ødelagte kanter.  

 

 

Har du lyst til å lære om hvordan du bruker feng shui i innredningen for å skape en god bolig og et godt liv? 

Bli med meg på mine morsomme, spennende nettkurs:  Se aktuelle kurs akkurat nå, klikk her.