Trenger du ryddetips til klær? Med det fantastiske påskeværet vi har hatt, kan det være på tide å rydde vekk vinterklær og sko, og gå over vår- og sommergarderoben. Et godt organisert klesskap føles deilig og gir en god start på dagen.

Her er noen ryddetips til klær:

Begynn i gangen. Plukk vekk alt av vinterklær, luer, skjerf, votter og skotøy du ikke trenger framover. Deretter går du videre til garderobeskapet. Før du pakker vinterklær vekk, kan du sjekke om noe trenger reparasjon. Sy i knapper som har løsnet eller få skiftet glidelås om det er nødvendig, så vet du at klærne er hele og klare til å tas i bruk når vinteren kommer neste gang. Tørk av sko og støvletter. Noen av klærne vil du sikkert vaske eller ha på rens før du pakker de bort.

ryddetips klær

Klesposer er ikke bare til dresser og bunaden. De kan også være fine til å henge kåper og vinterjakker. Har du plass, kan du ordne deg et klesstativ for klær som ikke er i sesong i et kott eller på loftet. Men også hvis du må ha vinterklærne sammen med resten av garderoben i klesskapet, kan det være greit at de henger for seg selv i poser. Støvletter, skisko og liknende, kan ofte være lettere å oppbevare i kasser eller bokser, som kan stables oppå hverandre. Det samme gjelder luer, votter og skjerf.

Når du har sortert vekk vinterklærne, kan du gå over vår- og sommergarderoben. Begynn med å sortere vekk klær du ikke brukte i fjor, og neppe kommer til å bruke i år. Enten fordi de ikke passer eller det er noe «feil». Legg disse i en egen haug. Disse klærne kan du enten selge på finn eller gi til gjenbruk. Lag også en haug med klær som trenger reparasjon, samt klær som er utslitte og du skal kvitte deg med.

ryddetips klær

Nå kan du organisere garderoben. Kanskje trenger du noen skuffedelere for å sortere skjerf, belter og annet tilbehør? Det kan være lurt å samle korte klær på en side av skapet, så har du plass til skoesker og liknende under.

ryddetips klær

Mitt beste tips for orden i klesskapet:

Mange har en stol stående i et hjørne på soverommet, som har en tendens til å samle hauger med klær. Kast ut stolen, så blir det mye lettere å holde orden. Da blir du «tvunget» til å rydde klærne inn i skapet eller legge de rett i skittentøykorga, noe som gir mye bedre oversikt over garderoben.

Trenger du flere ryddetips? Sjekk ut boka Ryddeglede (klikk på bildet).

ryddetips