Å re opp senga om morgenen er noe mange synes er helt unødvendig. Kanskje føler du at du ikke har tid, eller du tenker at det er ingen som ser det likevel.

Men det er flere gode grunner for å re opp senga hver morgen.

Den amerikanske admiralen William McRaven fikk oppmerksomhet over hele verden, da han holdt en tale for nye studenter ved Texas-universitetet, hvor han oppfordret de til å starte dagen med å re senga. Han argumenterte med at da har du fullført dagens første oppgave, noe som både gjør deg litt stolt og setter tonen for resten av dagen. Det gjør det lettere å ta fatt på andre oppgaver. Kanskje ingen av de er spesielt store eller krevende, men det vil likevel gi deg den gode følelsen av å ha utført noe i løpet av dagen.

Les mer her hvis du føler deg overveldet av rot.

Når du rer opp senga blir du også inspirert til å holde resten av rommet ryddig

Når du rer senga ser soverommet med en gang mer ryddig ut. Det vil bokstavelig talt oppmuntre deg til å holde resten av rommet ryddig, også. Akkurat som rot sprer seg, sprer også orden seg. Plutselig blir det selvfølgelig å henge klærne inn i skapet, istedet for å la de ligge på senga eller en stol.

Daglige vaner fører til bedre produktivitet

Det hevder iallfall forfatteren av boka Vanens makt, Charles Duhigg. Vender du deg til å re opp senga hver dag, vil det styrke din ansvarsfølelse, bedre disiplinen din og gjøre deg mer produktiv. Det er bare å teste om det stemmer!

På kursene våre handler det mye om å implantere nye, gode vaner for å skape et ryddig hjem. Les om onlinekursene her.

En oppredd seng gjør deg mindre stresset og i bedre humør

Vi tilbringer omtrent en tredjedel av livet på soverommet, og hvordan du har det der påvirker helt klart humøret ditt. En oppredd seng skaper en roligere atmosfære på soverommet, og bidrar til at du slapper bedre av, enn om du legger deg i et rotete, kaotisk rom. Det demonstrerer at du bryr deg om hjemmet ditt og dermed deg selv.

re opp senga

AKTUELT INTERVJU I TRD.BY: Slik får du et ryddig hjem for alltid