Hvorfor få orden i sysakene?

I magasinet BoligDrøm er jeg intervjuet om rydding (les intervjuet her).

Noe av det jeg snakker om er dette med skapplass. Mange tror nemlig at hjemmet vil bli ryddig bare du har nok skap. Men så lenge du bare dytter alt inn i skap og skuffer og lukker igjen, så har du ikke gjort annet enn å flytte rotet.

Hvem har vel ikke opplevd å finne en overraskelse eller to innerst inne i kottet eller på den øverste hylla i klesskapet?

Iskremmaskinen du har brukt en gang, sommerkjolene som passet da du var femten kilo slankere (for femten år siden), en stygg vase du fikk i julegave et år, eller en kasse med Norgesglass, fra den tiden du tenkte du skulle begynne å sylte.

Selvfølgelig kan behovet for mer skapplass være reelt. Men før du går til anskaffelse av nye skap eller andre oppbevaringsmøbel, bør du ta en skikkelig gjennomgang av tingene dine. Få orden i sysakene, rett og slett.

Kanskje er det bedre å selge iskremmaskinen på finn, til noen som vil bruke den? Kan du få lånt en iskremmaskin, hvis du plutselig skulle få lyst på hjemmelaget iskrem? Eller hva med å bruke en oppskrift, hvor du ikke trenger maskin for å lage is?

Hvis så fremt at du skulle gå ned femten kilo, ville du da bruke de gamle sommerkjolene som passet en gang eller ville de være umoderne? Og hva gjør det med humøret ditt å finne fine klær i skapet som er for små – blir du ikke bare deppa av det?

 

Er du lei av overfylte skap og skuffer og drømmer om orden i sysakene?

Det finnes en løsning!

Få 13 sider med tips og råd i Ryddeguide til drømmehjemmet. Legg igjen navn og epostadresse under, så får du tilsendt guiden. Den er helt GRATIS!