Trenger du ny energi? Føles det som om livet og tilværelsen har stangnert? Da kan første skritt for å skape bevegelse være å ta en runde i hjemmet ditt.

Når vi rydder opp, flytter rundt på tingene, og kvitter oss med utdaterte ting, åpner vi opp for noe nytt. For ny energi. De fleste av oss kjenner gleden av en vårrengjøring, og nyter å sitte i stuen etterpå. Stuen føles litt annerledes, selv om kanskje møblene står på samme plass.  Vi har som man sier flyttet på støvet. Jeg vil si at man har flyttet rundt på energien.

I feng shui kaller vi den gode energien som fyller hjemmet ditt og gir deg en oppløfting for chi. Du kan tenke på chi som en mild vind, som skal fylle hver krik og krok i boligen med frisk, ny energi.

Du ønsker å skape flytende og ryddige veier mellom møbler og rom. Dette oppmuntrer til god chi og gjør at hjemmet ditt føles mindre rotete. Sørg for at dørene kan åpnes helt – at du ikke må flytte et møbel eller en blomsterkrukke før du kan slå opp døra. La det være litt rom mellom møblene. Husk at ikke hver tomme veggplass eller hjørne trenger å fylles!

Bring inn ny energi ved å si farvel til tingene du ikke trenger eller elsker.

Har du hyller fulle av pynt og nips? Setter du automatisk en ny pyntegjenstand sammen med det du har fra før? Da er det kanskje på tide å sortere. Pyntegjenstander kan godt resirkuleres. Inn i skapet med noen, og så bytter du igjen om noen måneder. Samtidig sender du de tingene som ikke har noen mening for deg til gjenbruk.

Speil reflekterer lys og har muligheten til å få et rom til å føles større og lysere. Et speil kan bringe ny energi inn i hjemmet. Kanskje skal du flytte plass på et speil som allerede henger i hjemmet ditt. Les mer om speil i boligen.

Få inn så mye naturlig lys som mulig inn i hjemmet ditt. Flytt møbler som blokkerer vinduer og dra tunge gardiner til siden av vinduet.

Ingenting gir så mye god, ny og frisk energi i hjemmet som når du bringer naturen inn. Grønne potteplanter eller en stor bukett blomster. Fjern døde blad og døde blomster. Hva med å plukke noen greiner i knopp som kan få folde ut bladene sine hos deg?

Ønsker du flere tips til hvordan du kan skape god energi hjemme og i livet ved hjelp av feng shui?

Legg igjen navn og epostadresse, og få mine tips GRATIS.

Når du takker ja til guiden, godtar du også at jeg sender deg nyhetsbrev med interiørtips og info om kurs.