Ønsker du mindre rot hjemme fram mot jul? Det er første søndag i advent nå til helga, og i butikkene vrimler det med adventstilbud. I tillegg er det Black Friday fredag. Det som skulle være en stor salgsdag før jul,  har mange butikker utvidet til en hel svart uke, eller helg. Kjøpepresset er intensivert, og enten du åpner en papiravis, ser på tv eller er på nettet er det uungåelig å bli møtt med fantastiske tilbud. Det er utrolig lett å la seg friste.

De aller fleste av oss har for mange ting. Den største utfordring jeg møter hos klientene mine, er alle tingene som ikke har noen plass. Det er oftest det som skaper rot – ikke at vedkommende mangler ordenssans eller er et kronisk rotehue. Færre ting= mindre rot.

Les mine smarte ryddetips til klær og garderobe.

Med advent starter juleforberedelsene for alvor. Og en fordel med å ikke skaffe flere ting før jul, er at det blir lettere å rydde og gjøre det fint til høytiden.

Her er mine tips til mindre rot i adventstida:

Før du handler ny adventspynt, eller slår til på et Black Friday-tilbud på en ny kjøkkendings eller et par nye sko kan du sjekke skapene og skuffer og se hva som faktisk befinner seg der fra før. Kanskje finner du noe pynt innerst i skapet som du hadde glemt? Kanskje har du allerede mange kjøkkenduppeditter av typen kjekk-å-ha, men som aldri blir brukt? Og har du egentlig bruk for enda et par svarte pumps?

Finn minst ti ting hjemme som aldri blir brukt og som du kvitter deg med før fredag. Det kan være klær eller sko, pyntegjenstander, kremer og sminke, kopper, glass, gryter eller julepynt som er ødelagt eller du ikke lenger liker. Lever til bruktbutikken eller til gjenbruksstasjonen.

Før du handler noe nytt, tenk gjennom hvor du skal oppbevare gjenstanden: Er det plass til flere gensere i klesskapet – og vil du fortsatt ha oversikt over de genserne du har? Har du plass til flere skåler i kjøkkenskapet? Hvor og hvordan skal du oppbevare julepynten når jula er over – har du plass?

Kanskje kan du pynte til advent og jul på en ny måte? Sette pyntegjenstandene sammen annerledes enn du bruker å gjøre? Det vil gi en følelse av å ha anskaffet noe nytt.

 

I min Ryddeguide til julestria får du tips til hvordan du kan pynte til jul slik at det ser harmonisk og fint ut, og du får mindre rot, så sjekk den før du eventuelt kjøper nye pyntegjenstander. Her får du også mange andre tips til hvordan du kan få det fint og ordentlig hjemme til jul – uten å stresse for mye! Legg igjen navn og epostadresse, og få ryddeguiden i epostkassen – helt GRATIS.