Det er ikke alltid enkelt å finne motivasjon til å rydde. Her om kvelden ble jeg sittende og se på et fjernsynsintervju med Oljefondsjef Nicolai Tangen. Da Tangen fikk jobben i fjor, utløste det en voldsom mediestorm. I intervjuet forteller Tangen hvordan han satt coronaisolert alene i en leilighet, og hver dag da han åpnet pc´n ble møtt med to meter med spørsmål, de aller fleste negativt ladet. For å komme seg gjennom denne tøffe perioden, brukte han idrettspsykologi: Han sto foran speilet hver morgen og sa til seg selv: «Jeg elsker stress og motgang!»

Du kan bruke det samme trikset for å finne motivasjon til å rydde.

Les mine smarte ryddetips for klær og garderobe.

Affirmasjoner virker, når du gjentar de ofte nok, ved å reprogrammere hjernen: du overbeviser rett og slett deg selv om at noe du ikke trodde var mulig, fint kan gå. Eller bytter ut en negativ overbevisning (jeg kan ikke klare dette) til en positiv (selvfølgelig kan jeg klare dette!). Affirmasjoner kan brukes på de fleste livsområder, inklusive for å skape endring hjemme. Affirmasjoner kan være et kjempefint første steg for å komme i gang med å organisere tingene dine og skape orden hjemme.

«Jeg er en rotekopp» kan byttes med «Jeg øver meg på å rydde og organisere».
«Jeg føler meg overveldet» kan byttes med «Jeg tar et skritt om gangen, så går det bra».
«Jeg er for sliten og trøtt til å komme i gang» kan endres til «Jeg orker å gjøre bittelitt hver uke».

«Jeg eier ikke motivasjon» kan bli til «jeg finner lett motivasjon til å rydde».

Tenk over hva du sier til deg selv, og som stopper deg fra å komme i gang med å skape det koselige, ryddige hjemmet du fortjener. Kan du snu det på hodet?

Les også om hvor du kan starte å rydde.

FÅ INSPIRASJON TIL Å KOMME I GANG – LAST NED GRATIS RYDDEGUIDE HER:

Når du takker ja til ryddeguiden, godtar du også at jeg sender deg eposter med interiørtips og info om kurs.