Er du minimalist og har funnet deg en partner som er samler? Et forhold med dine, mine og felles barn kan være utfordrende nok. Men når ektefellene har en helt ulik tilnærming til ting, da kan det virkelig bli vanskelig!

Torill Olsøy dyrket en livsstil med få ting, en klassisk minimalist. Så flytter Haral Ængen inn, med kasse på kasse på kasse. Haral samler på magasiner, mynter, frimerker og mye annet. Som musiker har han også mange instrumenter og mye musikkutstyr. Som om ikke dette var nok, hadde han også som vane med å slå til på «kjekt å ha» tilbudsvarer.

To rake motsetninger. Torill blir stresset og i dårlig humør. Hun ønsker at Haral skal kvitte seg med mest mulig, mens Haral vil ta vare på alle sine skatter. Til slutt fikk familien Ryddeglede-hjelp, og brukte et halvt år på å sortere og organisere tingene sine slik at alle ble fornøyde. Resultatet: Mindre krangling og et mye hyggeligere hjem. Du kan lese mer om Torill og Haral i boka vår Ryddeglede.

Det er ikke så vanskelig å holde boligen ryddig hvis du eier veldig få ting. Det kan være vanskeligere hvis du har mange eiendeler du liker og trenger. Hemmeligheten er først og fremst å kvitte seg med det man verken trenger eller liker. Dernest skal alt ha sin plass, slik at du vet hvor alt hører hjemme.

Kanskje du også ltrives best som minimalist, men lever sammen med noen som har en helt motsatt innstilling til ting enn deg? Eller føler at rot og kaos skaper konflikter hjemme? Da bør du sjekke ut det populære nettkurset vårt, Innred og rydd som en proff, som har hjulpet hundrevis av familier med å få et hyggelig, varig ryddig hjem hvor hele familien trives. (Klikk på bildet for å lese mer om kurset).