Har du fått gaver du ikke liker? Bursdag, jul, morsdag eller bare en ekstra oppmerksomhet fra en venninne: En eller annen gang har du sikkert opplevd å få noe som nå fyller verdifull plass i skuffer og skap.

Skjerfet du aldri kommer til å bruke, fordi det er feil farge. Boka du aldri kommer til å lese, fordi du synes forfatteren er dødskjedelig. Og det verste: Den gamle vasen/bildet/kaffekannen etter tante Olga, som dine besteforeldre kjøpte til henne da hun giftet seg… Du vet, den der gaven med veldig sentimental verdi. Eller kanskje barna dine kjøpte noe grusomt til deg og satt der med stjernelys i øynene, fulle av forventning, mens du pakket opp og du ikke har hjerte til å kvitte deg med gjenstanden.

Gaver du ikke liker, ting du ikke vil ha eller kommer til å bruke, skal ut av hjemmet ditt:

Bøker, klær og liknende, uten sentimental verdi, kan du legge ut for salg på finn eller levere til gjenbruksbutikken.

Kanskje har du fine ting som ikke blir brukt, men som noen andre vil bli glad for? Finn en boks eller en skuff, hvor du kan samle ting du vil gi videre i gave.

Den stygge keramikkrukka ungene dine har spleiset på, er selvfølgelig vanskelig å kvitte seg med. Men må du bare ha pene og «estetisk» korrekte gjenstander i hjemmet ditt?  Kanskje den ikke ser så ille ut, hvis du bare grupperer den sammen med noen andre finere pyntegjenstander? Tenk på den som en kjærlighetserklæring fra barna dine! Kanskje den kan brukes til noe nyttig, til oppbevaring av småtteri som ikke har en fast plass.

Det samme gjelder forsåvidt vasen fra din gamle tante. Et annet alternativ er å høre om det er noen andre familiemedlemmer som kunne tenke seg den. Fortelle tante at du setter stor pris på tanken bak, men at du aldri har den framme, og du synes det er synd. At det er bedre at gjenstanden får et hjem hos noen som synes den er fin.

Hjemme hos deg, skal du bare ha ting du setter pris på, enten fordi de er praktiske eller fordi det er gjenstander du er glad i!

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM OG FÅ MER INSPIRASJON!

 

GJØR DU DISSE 5 INTERIØRTABBENE?

 

Se gratis webinar og last ned mine tips. Legg igjen navn og epost for å få tilsendt lenke.

 

Når du sier ja til dette, godtar du også at jeg sender deg nyhetsbrev med interiør- og rydderåd, samt info om kurs.