Hva er energi og hvordan påvirker energi oss?

Har du noen gang tenkt eller kjent på hvordan omgivelsen påvirker deg?

– Trives du der du bor?
– Føler du deg levende og glad i rommene du bor i?
– Trenger du mer energi i din hverdag?

Alt er energi. Alt er bygget opp av atomer og inneholder energi. Kroppen din, stolen du sitter på, telefonen din, kaffen og kaffekoppen.

I fysikken beskrives energi som evnen til å utføre et arbeid. Eller det som får noe til å skje.

Men vi bruker også begrepet energi på mange andre måter, måter som ikke kan måles, men som du sikkert kan kjenne igjen:

Fysisk kan du for eksempel merke at energien trekker ned hvis du er i et hjem hvor mørke gardiner stenger for dagslyset, hvor der er visne planter og mye rot. På den annen side er energien lett og god hvis hjemmet er lyst, ryddig og der er mange grønne, friske planter.

Mentalt kan tunge tanker trekke ned energien. Du har sikkert opplevd hvordan tankene kan dra deg ned. For eksempel hvis du venter på noen du er glad i. Vedkommende blir forsinket, og plutselig har du forestilt deg at noe fælt har skjedd. Energien blir mørk og tung. Eller omvendt: Du gleder deg til at han eller hun skal komme og tenker på hvor herlig det blir å treffe din kjære igjen og hvor glad du er i han/henne. Nå er energien lett og glad.

Følelsesmessig blir du påvirket når du for eksempel møter en god venninne, som er skikkelig sur og lei av det hele. Hennes negative energi smitter over på deg. Mens du føler en oppløftende energi hvis hun er i sprudlende humør.

Spirituelt handler det om energien som forbinder deg til ditt høyere selv, en universell kraft eller en høyere makt. Mange mennesker definerer seg som ikke-religiøse og avskriver denne energien fullstendig av den grunn. Hvis du opplever en dyp krise, er det nettopp vissheten om at det finnes «en kraft» større en deg selv som kan løfte energien din og hjelpe deg gjennom krisen. Din spirituelle energi trekkes ned hvis din tankegang preges av misnøye og en følelse av aldri å ha nok. Den løftes av takknemlighet. Du kan styrke forbindelsen til din spirituelle energi gjennom for eksempel meditasjon eller å bare være ute i vakker natur.

 

ØNSKER DU Å SKAPE BEDRE ENERGI I HJEMMET DITT?

Last ned 12 inspirerende steg som handler om å få god energi hjemme. Her vil du få tips til å gjøre hjemmet til et godt sted for deg og de rundt deg.