Hjemmet kan påvirke helsa di. Du har sikkert hørt historier om hus med mugg, radonstråling og annen forurensing som har gjort beboerne syke. Men mange andre faktorer hjemme kan også påvirke helsa di.

I den gamle kinesiske tradisjonen feng shui handler det om å skape harmoni og balanse mellom deg og omgivelsene. Hvordan du har det hjemme kan påvirke helsa di og livet ditt. Rot og kaos kan skape stress. Kanskje føler du at trivselsfaktoren mangler, uten at du kan identifisere den, og det gjør at du ikke klarer slappe av og kose deg hjemme. Innredningen på soverommet  kan påvirke søvnen din.

Du har kanskje opplevd å en skikkelig influensa. Ligget hjemme med gardinene trukket for, et nattbord med tomme vannglass, en halvspist brødskive, halvfulle esker med smertestillende og brukte papirlommetørklær. Sengetøyet føles svett og klamt. Du føler deg virkelig, virkelig syk. Så dukker en omsorgsfull venn eller kjæreste opp. Trekker fra gardinene slik at dagslyset slipper inn. Kaster søppel, rydder nattbordet og plasserer en vase med friske blomster der. Skifter sengetøy.

Føler du deg ikke mye bedre med en gang? Energien i rommet er endret, fra å være tung til å bli frisk og lett.

På samme måte fungerer feng shui. Du jobber med bestemte prinsipper for å løfte og bedre energien i livsområdet (et eget område i hjemmet ditt knyttet til helse). Å bruke feng shui i boligen for å få bedre helse, er selvfølgelig ingen erstatning for medisinsk behandling, men det hjelper deg å sette en intensjon om å bli frisk eller bare styrke helsa di.

Slik kan hjemmet ditt påvirke helsa di positivt:

God belysning og frisk luft vil alltid løfte energien i boligen. For å styrke livsområdet for helse, kan du sette fram et fat med frisk frukt eller grønnsaker, eller noen krukker med velgjørende urter. Du kan henge opp et vakkert maleri eller en lekker plakat med bilde av frukt og grønt. Du kan også gi kjøleskapet en skikkelig opprydding og en god vask, kaste mat som er gått ut på dato og fylle det med matvarer som gjør godt for kroppen. Hvis du er syk eller har en skade, kan du henge et bilde av deg selv på veggen, fra da du var frisk og sterk.

Hva symboliserer god helse for deg? Er det å praktisere yoga, løpe halvmaraton, gå en fjelltur eller jobbe i hagen? Eller er hjernehelse viktigst? Heng opp et bilde eller pynt med gjenstander som symboliserer det som betyr noe for deg.

 

Synes du dettte høres spennende ut?  Ønsker du å lære om hvordan du kan begynne å skape et mer harmonisk hjem? Last ned min gratis guide til hvilke 12 steg du kan ta alt nå..

Skriv inn navnet ditt og e-posten din i feltet under, så jeg vet hvor jeg skal sende deg tipsene. Jeg lover å ikke spamme deg med e-poster, og du kan når som helst melde deg av.