Ryddeglede finnes. Det kan faktisk være gøy å rydde! Det som ikke er gøy, er å rydde og oppleve at det blir rotete igjen kort tid etterpå. Det skyldes ofte at du har for mange ting, og at tingene ikke er godt organisert. At du mangler et system for oppbevaring.

Kanskje føler du deg overveldet av rot?

De fleste av oss har en bestikkskuffe, hvor kniver, skjeer og gaffler ligger på hver sin plass. Enn hvis alle de andre eiendelene dine var organisert på samme måte? Slik at du til enhver tid vet hva som ligger hvor? Og, ikke minst, at det er plass i skap og skuffer til alle tingene dine? Det er det som kalles ryddeglede. Du også kan oppdage gleden ved å skape varig orden hjemme.

Ryddeglede kan spre seg gjennom hele huset.

Akkurat som rot har en tendens til å spre seg, gjelder det samme for orden. Hvis du har et dedikert sted for tomflasker, som er lett tilgjengelig og praktisk, blir det ikke en oppsamling av tomflasker på kjøkkenbenken, som du etterhvert må rydde vekk. Hvis alle i familien har plass til å henge jakka si i gangen, er det ingen som trenger å legge den midlertidig på en stol eller på sofaen – hvor den kanskje blir liggende til neste ryddesjau. Hvis alle vet at spill og kort «bor» i en bestemt skuff eller på en bestemt hylle, er det enkelt å legge spillene vekk når dere er ferdige.

Mange opplever det som flaut å ha det rotete hjemme, og ikke minst at det er flaut å få hjelp. Men saken er, at i dag har vi mange flere ting og lever annerledes enn bare for en generasjon siden. Ingen har en husmor hjemme på fulltid som kan sørge for at hjemmet fungerer til enhver tid. Et godt system vil hjelpe deg ikke bare til å få det koseligere hjemme, men også få bedre flyt i hverdagen.

Er du møkklei av å rydde og at det blir rotete igjen kort tid igjen etterpå?

Synes du det er flaut å få overraskende besøk, på grunn av rotet?

Drømmer du om et ryddig og organisert hjem, men aner ikke hvor du skal begynne?

 Da er nettkurset vårt midt i blinken for deg! La oss hjelpe deg, da vel!