Det er fort gjort å få et overmøblert hjem. En nydelig lenestol på salg, en fantastisk kommode på auksjon og noen arvestykker etter en tante som nylig døde. Plutselig ble hjemmet mer enn fullt.

Så mange fine gjenstander. Men hvordan føles hjemmet ditt? Hvordan opplever du å bo slik?

Et overmøblert hjem føles ofte trangt, selv om du i utgangspunktet har god plass. Kanskje du også føler deg litt inneklemt?

I feng shui er vi opptatt av at energistrømmen chi skal kunne flyte fritt og behagelig gjennom hjemmet, for å gi deg støtte, ro og styrke. Dette er vanskelig hvis hjemmet er overmøblert.
Atmosfæren i hjemmet kan lett føles tung og trykkende.

Vi interiørarkitekter snakker om trafikklinjer i hjemmet. Det kan forklares som de vanligste veiene gjennom boligen, for å komme fra et sted i hjemmet til et annet. Steder du går hver dag. Vi går for eksempel fra kjøkkenet, gjennom stua og ut på balkongen. Eller fra gangen gjennom stua til soverommet.

Et overmøblert hjem hindrer fri ferdsel

Disse trafikklinjene skal være «fri ferdsel», her skal du ikke være nødt til å gå rundt møbler eller flytte på møbler for å komme fra a til b. For ikke å snakke om å stadig slå tåa inn i en stol som står i veien!

Det samme gjelder for chi: Den gode energistrømmen chi skal kunne fylle hver krik og krok av hjemmet ditt. Chi trenger også «fri ferdsel». Når energistrømmen blokkeres kan det gi konkrete helseplager som hodepine, nedstemthet og søvnvansker. Det kan også være at du føler deg fastlåst, ja, bokstavelig talt at framgang og suksess er blokkert. Ofte kan en enkel ommøblering være det som skal til for å bedre energistrømmen og gjøre at du føler deg mer oppstemt, glad og ivrig!

Vil du lære om feng shui og hvordan du kan bruke prinsippene?

Bli med på et spennende nettkurs om om neo feng shui, og lær om hvordan innredningen av boligen påvirker livet vårt. Du vil få lære verktøy som du kan bruke med en gang, og når du trenger dem. Kurset er lagt opp slik at det passer både for nybegynnere og for deg som har erfaring. Her skal du få lære hvordan enkle endringer i hjemmet ditt kan medføre til personlig utvikling og suksess.