Er hjemmekontor også din greie? 7 av 10 ønsker å fortsette med hjemmekontor minst en dag i uka, viser en undersøkelse gjort av Arbeids- og sosialdepartementet. Det kan være hyggelig å jobbe hjemmefra, men det betyr ikke nødvendigvis å sitte i joggebuksa i sofaen med pc´n på salongbordet.

Du tilbringer en så stor del av døgnet med å jobbe, at hjemmekontoret fortjener omtanke! Ideelt sett, skal du føle deg fokusert, kreativ og produktiv når du setter i gang med arbeidet. Hjemmekontoret ditt skal ha god energi, og dette er et område hvor neo feng shui kan gjøre en stor forskjell. Neo feng shui handler om å skape harmoni mellom deg og omgivelsene, og da er det visse ting du bør huske på.

Tips til et hyggelig hjemmekontor:

– Unngå, så sant det er mulig, å ha kontorpulten klemt inn i et trangt hjørne, hvor du lett vil føle deg innestengt, fordi energien ikke kan flyte lett.

– En god, stødig kontorstol vil gjøre at du føler deg trygg og at du har støtte. Og er selvfølgelig bedre for rygg og skjelett!

– Grønne planter representerer vekst, gir god energi og reduserer stress. Kaktuser, derimot, føles fiendtlige, og frastøter den gode energistrømmen du ønsker her.

– Unngå å sitte med ryggen mot døra. Dette kan lett gjøre at du føler deg sårbar, fordi du ikke vet hvem som plutselig kommer inn bak deg.

– Minimiser antall filer og mapper på skrivebordet. Samle istedet alt i en mappe, med flere undermapper. Slett og rydd jevnlig. Ha et inspirerende bilde på skjermen, noe som minner deg om hvorfor du faktisk gjør den jobben du gjør – det kan være et bilde av familien din, drømmehuset ditt eller den palmeøya hvor du skal ligge og drikke cocktails når du får råd.

Ønsker du flere interiørtips? 

hjemmekontor