Ønsker du å fargelegge stua?

Etter mange år med interiør i hvitt, grått og svart, er farger tilbake. Det er lett å føle seg usikker når du skal velge farger, og å plukke noe fra et interiørblad eller en Instagram-konto som du synes ser fint ut, men det som er riktig i en stue passer ikke nødvendigvis for deg og din familie.

Alle farger har ulike frekvenser, som påvirker oss enten vi er bevisst det eller ikke. I feng shui er farger et av de sterkeste verktøyene vi jobber med fordi de påvirker oss så sterkt. Fargevalget handler i stor grad om hva slags påvirkning du ønsker.

Før du velger å fargelegge stua, kan du tenke over hva du ønsker at dette rommet skal gi deg.

Kommer du hjem fra jobb, utslitt, og tilbringer stort sett resten av kvelden på sofaen – mens du drømmer om å gjøre noe mer? Da kan det hjelpe å tilføre rødt eller orange, som vil gi deg mer energi. Røde innslag stimulerer til aktivitet og glede, men for mye kan føre til aggressivitet. (Ikke mal alle veggene i stua knallrøde, det vil føles altfor intenst for de fleste av oss).

Eller har du det omvendt – klarer du ikke slappe av etter jobben? Da vil jordfarger hjelpe deg å roe ned. Grønne nyanser bidrar til en følelse av trygghet.

Mørkeblått og svarte innslag kan være fine å bruke i stua hvis du ønsker å meditere eller jobbe med selvutvikling.

Hvis du studerer på kveldstid, og sitter i stua, vil hvitt hjelpe deg til å få overblikk og å konsentrere deg. Hvitt kan også være en fin farge å bruke hvis dere er en familie som liker å spille «hjernespill» som sjakk, trivial pursuit eller bridge – eller hvis du er glad i å invitere venner til slike spill. Riktige farger bidrar også til å øke kreativiteten.

Ønsker du å lære mer om farger? Synes du feng shui høres spennende ut? Les mer og sett deg på interesselisten til mitt nye kurs i Neo feng shui.