Mange av oss ønsker å leve mer i harmoni med naturen, og da er feng shui et godt verktøy. Grunn-essensen i feng shui er å skape balanse mellom deg som menneske og naturen.

Hvis du skal plante tomater, vil du ikke så frøene på en skyggefull, kald plass. Og du vil iallfall ikke så de utendørs i januar. Tomater trenger sol og varme. Antageligvis vil du forkultivere plantene inne, før du flytter de til et drivhus, og deretter sette plantene utendørs, på en varm, solrik og lun plass.

Slik er det med oss mennesker, også. Vi trenger de riktige forholdene for å vokse.

Når vi i feng shui ser på menneskets mulighet til å leve i harmoni i naturen, ser vi blant annet på himmelretningene. Øst, der sola står opp tidlig om morgenen, representerer lys, starten på noe nytt, bevegelse, helbredelse og streben. Så beveger sola seg mot sør. Sør representerer blant annet akselerasjon, varme og synlighet.

Alle himmelretningene har altså ulike kvaliteter, og knyttes også til egne element, farger og former.
Himmelretningene knyttes også til ulike livsområder. I feng shui deles boligen inn i ulike livsområder, slik at ved å ta i bruk kvalitetene til en bestemt himmelretning, kan du også stimulere til endring og forbedring av dette livsområdet. På denne måten kan du bruke feng shui for å skape mer harmoni med naturen i ditt liv. 

Hvorfor leve i harmoni med naturen?

Dagens klimakrise er svaret på hva som skjer når menneskeheten ikke velger å leve i pakt med de naturlige omgivelsene. Men på det personlige plan, kan du oppleve blokkeringer, å føle deg «stuck», at du har generell dårlig helse og føler deg deprimert. For å få det bedre, er ikke feng shui alltid hele løsningen, men å bruke prinsippene i feng shui vil hjelpe deg et godt stykke på vei.

Synes du dette høres spennende ut?

Selv om vi ikke er bevisst det, vil energien i hjemmet vårt påvirke oss. Den kan styrke oss eller dra oss ned.

Ønsker du å lære om hvordan du kan begynne å skape et mer harmonisk hjem? Klikk på knappen under for å få gratis guide til hvilke 12 steg du kan ta alt nå.