Endelig fredag! Ukas beste dag, vil mange si.

Det er iallfall en herlig følelse å legge en god arbeidsuke bak seg og vite at to fridager står for døra. Kanskje har du handlet med deg noe god mat og en bukett friske blomster på veien hjem.

Du kjenner deg som alltid varm i brystet når du kommer til inngangsdøra di. «Enn at det er jeg som bor her!»

Noen krukker med grønne planter på trappa, et personlig dørskilt, en pen og ren dørmatte… Entreen ønsker deg velkommen med en grønn plante, et vakkert bilde på veggen og god plass til å henge fra seg. Inne på det koselige kjøkkenet rydder du matvarene inn i det oversiktelige kjøleskapet, finner fram en fin vase til blomstene og setter på musikk. Blomstene løfter hele rommet, tenker du glad. Du bestemmer deg for å unne deg et langt, deilig bad før resten av familien dukker opp og det er tid for matlaging…

Endelig fredag – men er det godt å komme hjem?

Eller: Det første som slår deg når du kommer hjem er at «i helga må jeg få ryddet i boden!»

På trappa står guttungens skateboard og en stabel med tomme blomsterkrukker, men boden er stappfull. Lyset over inngangen har gått, og du lager en «note to self» om at den også må skiftes i helga. I gangen skyver du tilside støvler og sko som er strødd utover, sammen med to plastposer med tomgods som skulle ha vært pantet.

Knaggrekka er full, så jakka og veska di havner over en stolrygg på kjøkkenet. Når du skal rydde inn matvarene i kjøleskapet konstanterer du irritert at det er stappfullt. Du prøver å dytte det som står der fra før enda tettere sammen, og blir enda mer irritert når du oppdager at du allerede har tre glass tacosaus, hvorav to er åpnet, så du hadde ikke trengt å kjøpe mer.

Du leter gjennom kjøkkenskapene for å finne vase til blomstene, gir opp, og setter de i en vannmugge.

Kjøkkenbordet flyter: Reklame, regninger, kort, hårstrikk, ladere, fjernkontroll, batterier… Du samler alt i en haug på den ene enden av bordet.

Sånn! Blomstene gjør at det i det minste ser litt bedre ut. Du kunne tenke deg å ta et deilig bad, men med det kaoset som er på badet til enhver tid, er det aldri blitt den avslappende oasen du drømte om. Du burde rydde, men føler deg bare overveldet.

Det føles uansett meningsløst, det blir rotete med en gang. Og du aner ikke en gang hvor du skal begynne!

Da trenger du inspirasjon! Kom, bli med på mitt onlinekurs Innred & rydd som en proff. Dette kurset er et must for deg som drømmer om et koselig, harmonisk og ryddig hjem, og som ønsker å finne ryddegleden. 

Klikk på bildet under for å lese mer og melde deg på 👇🏼✨