Typisk rot: Oppvaskbenken er full, barnas klær og leker ligger slengt på stuegolvet, og på spisebordet ligger tegninger, fargestifter og tusjer strødd utover. Slik ser det nok ut i ganske mange småbarnshjem ved 19-tiden om kvelden, når middagen er fortært og ungene er på vei i seng. Det er rett og slett rotete.

Men det er ikke dette rotet som skaper problem. I løpet av et kvarters tid har du tømt og fyllt oppvaskmaskinen, tørket av benken, plukket opp og ryddet vekk leker og tøy fra golvet, og lagt vekk tegnesakene som fylte spisebordet.

Problemrotet er alle tingene som du ikke kan rydde vekk. Ting som bare blir flyttet, fordi du ikke har noe sted å gjøre av de. Ting i overfylte skuffer som så vidt lar seg lukke, som du ikke ser og kanskje ikke en gang savner. Alle tingene som du nærmest har glemt at du har, som sjelden eller aldri har vært brukt siden de kom inn i hjemmet ditt. Klær som er for små, for store, som ikke passer og som du verken liker eller bruker. Det er dette som trengs å organiseres og settes i system. En god start er ofte å kvitte seg med alt som ikke blir brukt.

ØNSKER DU FLERE TIPS TIL ET RYDDIG HJEM?

Legg igjen epostadressen din, og få min gratis ryddeguide tilsendt.

Når du takker ja til guiden, godtar du også at jeg sender deg eposter med ryddetips, interiørtips og info om kurs.

For mer inspirasjon kan du også følge oss på Instagram.