Typisk rot: Oppvaskbenken er full, barnas klær og leker ligger slengt på stuegolvet, og på spisebordet ligger tegninger, fargestifter og tusjer strødd utover. Slik ser det nok ut i ganske mange småbarnshjem ved 19-tiden om kvelden, når middagen er fortært og ungene er på vei i seng. Det er rett og slett rotete.

Men det er ikke dette rotet som skaper problem. I løpet av et kvarters tid har du tømt og fyllt oppvaskmaskinen, tørket av benken, plukket opp og ryddet vekk leker og tøy fra golvet, og lagt vekk tegnesakene som fylte spisebordet.

Problemrotet er alle tingene som du ikke kan rydde vekk. Ting som bare blir flyttet, fordi du ikke har noe sted å gjøre av de. Ting i overfylte skuffer som så vidt lar seg lukke, som du ikke ser og kanskje ikke en gang savner. Alle tingene som du nærmest har glemt at du har, som sjelden eller aldri har vært brukt siden de kom inn i hjemmet ditt. Klær som er for små, for store, som ikke passer og som du verken liker eller bruker.

Hvis du er lei rot og drømmer om å få det varig ryddig hjemme, kan du finne mange tips og få gode råd i andre blogginnlegg. Klikk på fanen med Ryddegledetips. Du kan også følge oss på Instagram og bli inspirert.

Å ta fatt i dette vanskelige rotet er nødvendig, skal du skape varig orden i hjemmet ditt. Å starte den prosessen kan faktisk være en skikkelig opptur. Tirsdag 19.oktober skal jeg holde et gratis foredrag hvor jeg ønsker å inspirere deg slik at du også finner gleden ved å rydde! Du kan bli med fra egen sofakrok. Tema for denne inspirasjonskvelden er Tenk nytt om innredning og rydding. Klikk på knappen under for å melde deg på.