Innen feng shui, er det perfekte hjem en bolig som virker som en støtte for de som bor der. Boligen skal rett og slett bidra til at du får et godt liv. Utfra dette har britiske feng shui-eksperter definert hva de mener er idealboligen:

Det perfekt hjem skal ligge sørvendt, og slippe inn rikelig med lys. Høye trær og skog på nordsiden, så det ikke ødelegger for lysinnslippet, men samtidig gir vern mot vær og vind. Boligen skal være bygget av mest mulig bærekraftige materialer. Mer bruk av tre og naturlige materialer og mindre bruk av betong. Det skal brukes giftfrie materialer og maling, og boligen skal ha god sirkulasjon av frisk luft.

Boligen skal helst ha rektangulær form. L-form bør unngås. Rommene skal ha gode proposjoner, gi beboerne mulighet for å møblere slik de foretrekker. Sofaen i stua og senga på soverommene skal kunne plasseres mot en solid vegg og slik at man har oversikt over rommet og døra. Ideelt sett skal det være «luft» i midten av rommet og helst også i midten av huset. I det perfekte hjem vender stue, kjøkken og hjemmekontor mot sør, mens soverom vender mot nord. Bad og toalett skal helst ha vindu som kan åpnes, for å slippe inn frisk luft.

Finnes det perfekte hjem?

De færreste av oss bor i det perfekte hjem, slik som beskrevet over. Kanskje bor du i en L-formet leilighet i en betongblokk. Kanskje badet ditt er midt i huset, uten vindu. Og at stua føles «umulig» å møblere.

Hvis boligen din ikke er perfekt for deg, vil du ofte ha en intuitiv følelse av at «noe ikke stemmer». Og det er her feng shui kan hjelpe deg: Ved hjelp av denne gamle visdommen, vil du kunne få hjelp til å definere nøyaktig hva som er galt og få verktøy som kan endre dette. Feng shui kan rett og slett brukes for å korrigere feil og mangler, ved hjelp av møblering, riktig bruk av farger, belysning og annet.

Last ned e-boken som viser hvordan du tar enkle og effektive steg for å skape et hjem med mer glede, ro og mindfulness. 

 

Lyst til å lære mer?  

Bli med i dag på  Neo feng shui kurs i vår digitale kursplattform, slik at du kan se det på nytt og på nytt når det passer deg!