Det nærmer seg jul, og er det en tid for å kjenne på perfeksjonspresset, så er det i førjulstida. Planleggingen bør starte i oktober, med gavelister, to-do-lister og menyer. Julekortene skal være ferdig skrevet og klare til å postes 1.desember, skinka skal være lagt i lake i god tid før julaften og krukkene med hjemmelaget sild stå pent på rekke i kjøleskapet. For ikke å snakke om sju sorter bakst, hjemmelaget marsipan og konfekt, og mat til småfuglene. I tillegg skal vi alle være lykkelige, forventningsfulle og ha senkede skuldre.

Pluss at huset selvfølgelig skal være ryddig, lukte av grønnsåpe og perfekt pyntet!

Gjennom sosiale media og fjernsyn, er det lett å tenke at slik har «alle» det. Ingen poster bilder av svidde pepperkaker eller det rotete gjesterommet. Det er lett å få dårlig samvittighet og føle seg mislykket – selv om det er de ytterste få som lever opp til juleperfeksjonismen!

Hva som er din perfekte jul bestemmer du!

Jeg vil oppfordre deg til å senke skuldrene før jul og kose deg i adventstida. Reflekter over hva som er viktigst for deg. Er det at maten er hjemmelaget? Å finne de fine, spesielle gavene? Å sende en julehilsen til de du er glad i?

Alle ønsker vi å ha det koselig hjemme i jula, men du trenger ikke stresse unødvendig mye for å gjøre det hyggelig både for oss faste beboere, middagsgjester og ikke minst, borteboende, som kommer hjem på den etterlengtede juleferie. Litt organisering i ukene fram mot høytiden er nok til at det blir «bra nok»!

Jeg har laget en helt ny guide med ryddetips til julestria (inklusive en liste over 45 ting du garantert kan kvitte deg med) – for at du skal kunne gå høytiden i møte med senkede skuldre.

Legg igjen navn og epost, så får du RYDDEGUIDE TIL JULESTRIA  i epostkassen!