Bli bevisst hvilke gjenstander du har hjemme! Uansett om du har ferie, er ferdig med ferien eller venter på å få de etterlengtede fridagene, så håper jeg du koser deg med sommeren! I feng shui er sommervarme og klart solskinn assosiert med en brennende, maskulin energi som bidrar med lidenskap i livet vårt. Denne energien gjør oss gjerne mer sosiale, men for mye kan gjøre at vi føler oss trøtte og utbrent. Balanse er nøkkelordet her som ellers i livet!

Harmoni og balanse i hjemmet har det med å spre seg i livet ellers, også. Late sommerdager skal nytes, og er kanskje ikke den beste tiden for å sette i gang omfattende prosjekt hjemme. Her kommer en liten øvelse du kan kose deg med nå i sommer, og som kan være en mental forberedelse til å skape bedre balanse og energi hjemme:

Sett deg i sofaen eller godstolen hjemme, og la blikket gå over alle gjenstandene i rommet: Har denne gjenstanden en funksjon? Er dette noe som gir meg glede? Er dette noe jeg kan kvitte meg med?

Slik kan du fortsette fra rom til rom i huset.

Jo mer bevisst du blir hva du omgir deg med, jo lettere er det å gi slipp på gjenstander som ikke støtter det livet du ønsker å leve. Alt i omgivelsene påvirker oss, og ideelt sett ønsker du bare å omgi deg med gjenstander og møbler hjemme som påvirker deg på en støttende og god måte.

Hvis du trenger inspirasjon til å kvitte deg med gjenstander og skape mer harmoni hjemme, er boka Ryddeglede noe for deg!  Boka får du kjøpt HER.

Les hva vidunderpappa Thomas Sekkinstad synes om Ryddeglede:

Terningkast 6. Har du en drøm om å bli et ryddig menneske, så får du haugevis med råd og motivasjon i denne boken. Boken passer skandinaviske lesere og den henvender seg til helt vanlige husholdninger som vi alle kan kjenne oss igjen i. Som kanskje den første boken jeg har lest om dette temaet, er det ikke fokus på at det er kun minimalisme som kan gi ønsket effekt, her kan du få gode funksjonelle løsninger om du eier noen få eiendeler eller om du faktisk eier mange eiendeler og har tenkt å fortsette med nettopp dette.