Balanse i hjemmet handler om et hjem med god energi, hvor det føles godt å være.

(Foto: Ladyinspirasjonsblogg.jotun.no)

Du har helt sikkert hørt om feng shui, den eldgamle kinesiske tradisjonen hvor det handler om å skape god energi i hjemmet, for å tiltrekke deg mer suksess på ulike områder av livet ditt. Mange er naturlig nok skeptisk til dette, men tenk deg følgende scenario:

Du kommer hjem, og det første som møter deg ved inngangen er noen krukker med visne blomster ved inngangsdøra. Døra i seg selv kunne trengt et strøk maling og ringeklokka virker ikke. Inne i gangen snubler du over sko og støvler strødd utover golvet, og finner ikke en ledig krok hvor du kan henge jakka di. I stua er gardinene trukket for, en kleskorg med rent tøy står midt på golvet, i sofaen ligger en pose med gymtøy og spisebordet er dekket med bunker av papir, gamle ukeblad, flasker som skal pantes, og krukker du planlegger å så frø i når du bare finner frøposene du kjøpte i forrige uke. På kjøkkenet er det knapt plass til det du har handlet i kjøkkenskapet, du dytter varene inn der det er mulig. Lyset over kjøkkenbenken har gått, søppeldunken er overfylt og du må rydde kjøkkenbenken før du kan begynne å lage mat.

Blir du i godt humør av en slik velkomst? Tenker «å, så deilig å komme hjem!» Føler du at du fylles med ny energi?

Det motsatte scenariet, balanse i hjemmet:

Ved inngangen møtes du av krukker med noe grønt, det henger et hyggelig velkomstskilt på døra og en fin dørmatte foran. Døra er malt i en farge du elsker og vinduet ved inngangen er rent og pent. Inni gangen henger du fra deg jakka i garderobeskapet, etter skoene i skohylla og kan legge nøklene i en søt skål på det lille gangbordet. Der står det kanskje også noen pyntegjenstander, det henger en fin plakat på veggen og der er godt og behagelig lys. I stua strømmer lyset inn gjennom vinduene og fremhever hvor vakkert rommet er. I vinduskarmen står det potteplanter og små krukker med frø du har sådd og på spisebordet en stor skål med frukt. Sofaen står der innbydende med lekre puter, et lunt pledd og strikketøyet ditt i en kurv ved siden av. Kjøkkenet er rent og ryddig, der er godt arbeidslys og all den benkeplass du trenger. Du rydder inn varene på sine faste plasser, og kan begynne på middagen. Du har alt du trenger lett tilgjengelig og vet hvor alt befinner seg. Snart fylles kjøkkenet med deilig middagslukt.

Selvfølgelig føles det mye bedre å komme hjem til scenarie nummer to. Dette er et hjem hvor det føles godt å være. Du finner ro. Det gir mer energi, mer overskudd.

Og hvordan påvirker balanse i hjemmet dette livet ditt?

Kanskje overskuddet gjør at du tar en grundig sjekk av skattemeldingen, går gjennom forsikringene dine eller lånene dine, for å se hvor der er penger å hente. Eller begynner på en ekstrautdanning som vil gi deg bedre lønn. Når du slipper å rydde kjøkkenet før du skal lage mat, blir det lettere å styrke helsa di ved å lage sunn mat fra bunnen. Mer energi gir deg kanskje lyst til å trene eller begynne med en hobby du alltid har vært interessert i. Følelsen av ro, gjør kanskje at du tar fram dagboka di, og skriver ned dine frustrasjoner over arbeidsmiljøet på jobben din – og plutselig ser du en løsning.

Feng shui er ikke mer magisk enn dette.

ØNSKER DU LÆRE HVORDAN DU KAN SKAPE BEDRE ENERGI HJEMME?

KLIKK  : KURSPLAN NEO FENG SHUI  GRUNNKURS