Ting og rot – og om nye dører!

inngangsparti

Ting og rot – og om nye dører!

Rulle øynene dine alt du vil,men husk, rot kan gjøre deg helt gal! Ikke sant ?

Sjansen er at på et tidspunkt i livet ditt, har du spurt deg selv » Hvorfor har jeg så mange ting», og  spesielt hvis du flytter mye.  Har du kanskje opplevd å flytte med deg flytteesker ut et sted, og rett inn i en annen bod, og ikke åpnet eskene ?

Det kan jo selvfølgelig  være noe viktig i esken, som det står «div kjøkken», så du bærer dem rett inn i den nye boden. Ikke inn på kjøkkenet, for der har du jo planer, om å kjøpe helt ny kaffemaskin og annet nytt husgeråd, ikke sant ?

Vi er klar for nyheter nå- det er høst og ny oppstart! Og mange av oss skal åpne nye dører ! Mange har kjent på stresset med ny oppstart, flytting og rydding i hverdagen.

Vi er klar over at mange forbinder rydding og flytting med stress.

Men, vi skal kort røpe hemmelighet bak rydding med god stemning.

Alt dreier seg om innstilling. Og for å ta det første først, vi elsker ryddige omgivelser. Det betyr at i tiden som går med til organisere rotet, så tenker vi heller på hvor vi skal, fremfor hvor vi er akkurat nå.

Vi avslutter august med å lage en litt mer langsiktig plan. Denne nye høstmåneden, september, vi står i nå, den rette måneden å legge noen konkrete planer.

Vi har 3 gylne regler for suksessfull rydding:

Nummer 1; Planlegging. Finn ut når det passer kalenderen din, skap deg god tid til oversikt, eventuell hjelpere, og unngå tidsskvis slik at du unngår stress.

Nummer 2; Organiser! kjøp inn svartsekker, ha passe store esker, som er mulig å bære, og avtal tidspunkt med klokkeslett med eventuelle hjelpere.

Nummer 3; Handling. Når alt er klappet og klart, rydd et område av gangen, alt på en gang i dette området, om mulig. Forsøk å unngå å dra det utover mange dager. Det drar energien ut av deg.

Flere av våre  Gode og effektive rydderåd finner du her.

Vi ønsker høsten og vinteren velkommen.  Ha realistiske forventninger. 

Et nytt og bedre fokus kan også handle om å godta at en rekke gjøremål er kjedelige, men at de likevel må gjennomføres. Det er ikke slik at kjedelige oppgaver skaper en meningsløs tilværelse. Det finnes tvertimot en rekke gleder i det å rydde hjemme, ha travelt familieliv, jobb og alt ansvaret som hverdagen fyller oss med.

Den skal vistnok bli fantastisk fin, den beste noensinne – for alle oss som venter på enklere hverdager og mer harmoni i hjemmet.

 

VIL DU HA FART I RYDDEPROSJEKTET?

 

Kjøp og les arbeidsheftet :

Arbeidshefte – Slik gjør du det

 

 

 

 

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar