Har du nok «Chi» i livet ditt ?

Har du nok «Chi» i livet ditt ?

ENERGI – eller CHI som er kineserne kaller det. I Østen har begreper som Chi – Ki – vært hverdagsord i tusener av år. I tradisjonell kinesisk medisin betyr chi ( uttales tsji) vital energi eller livskraft, som holder den åndelige, følelse messige og fysiske helse i balanse. I vesten har begrepet vært møtt med skjepsis, hovedsaklig fordi det ikke kan males ved konversjonell måleegenskapet.

Det er jo ikke noe vi kan se heller ! Så hva er egentlig CHI? Og hvordan kan forståelsen av CHI hjelpe oss på veien til å skape et godt hjem?

For at du skal ha et hjem som støtter deg og kjennes godt ut må det være en god CHI flyt.

Hvis energien – Chien beveger seg for fort – blir vi stressa, men beveger den seg for sakte er ikke det bra heller. Da blir vi sittende på rompa og orker ikke å gjøre noe. Når ting blir stablet inn i kroker, gjemt i skap og ikke flyttet på lange tider, vil stillstanden i seg selv føre til at det bygges opp dårlig energi.

Det skal være FLOW – FLYT, som en klukkende elv som sakte beveger seg. Ikke en foss og ikke stillestående vann.

Chi beveger seg som vann, og selv om vi ikke kan se den kan vi kjenne den.
Det er viktig å forstå hvordan energiene i hjemmet ditt beveger seg. Da kan du øve deg å kjenne etter med alle sansene, ikke bare det du ser men også det du føler og du kan strekke deg etter å ha et balansert hjem.

Kina-leilighet-stue-romforsjelen.no

Så bestem deg for at du skal gjøre som kineserne,  bruke litt tid nå i sommer å kjenne etter hvordan er chi i ditt liv og hjem. Ikke se på om hvordan gardinene skal henger, på hvilken farge, eller hvilken form de har. Det som er viktigst er hvordan energien flyter hjemme til deg. Er det  nok chi hjem til deg?

 

IMG_0846

Tusen takk for et fint første halv år! Vi ønsker deg en energirik sommer, med gode opplevelser både hjemme og på reiser.

Vi holder nå helt sommer STENGT, og er tilbake mandag 22. august 2016.

GOD SOMMER <3

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar