Liten plass? Her er 8 tips til deg

Har du en liten plass? Da har vi satt sammen 8 tips til deg som gjør at du kan leve stort på en liten plass.

1. Møbler som har flere funksjoner

Når du har en liten plass er det smart og praktisk å velge møbler som har flere funksjoner i en. For eksempel en puff som har oppbevaring, kan brukes til lagring, sitte på, sette din bærbare maskin på, brukes som bord.

koffert-buddha-blomster-oppbevaring

En gammel koffert kan brukes til oppbevaring og som et bord.

2. Gå regelmessig over hva du har

Vi i Slank ditt hjem går over hva vi har i boligen hver vår og høst. Det er en fin måte å gå over eiendelene to ganger i året, det går oss klar over hva vi har brukt og hva vi ikke har brukt på 6 måneder. Det blir da lettere å se hva er det vi elsker og hva er det vi rett og slett ikke trenger? Kanskje er det noen andre som trenger den mer? Gi bort det du ikke bruker, når du får ting du ikke trenger ut av boligen din vil du oppleve større plass, du finner lettere det du liker og bruker. Du får større plass å leve!

garderobeskap-oragnisering

3. Gi et hjem til alt

Hvis noe ikke har et hjem, vil det bare bli satt et sted – og når du trenger det, er det helt borte før du finner det igjen kanskje en måned etterpå. Bruk inspirasjon fra kjøkkenskuffen din, stort sett vet du alltid hvor du har kniv, gaffel og skje. Kanskje kan lignende brukes til andre ting og tang vi har i boligen vår også?

organisert ditt hjem som din bestikk skuffe

4. Rydd et skap

Hva oppbevarer du egentlig i seksjonen på stua? Hva har du egentlig i klesskapet? Når vi rydder opp i et skap kan vi finne mange ting som kanskje ikke hører hjemme der. Ting og tang har bare blitt lagt der, og når du skal ha det husker du ikke hvor det ble av. Så gi alle eiendelene dine en fast plass i skapet, så alle ting og tang får et hjem. Da oppdager du kanskje hvor mye bedre plass det blir i skapet. Kanskje oppdager du at du kan bytte ut skapet til et mindre så du får større plass i boligen også?

Skjermbilde 2016-01-18 kl. 14.14.25

5. Vertikal lagring

Skap og hyller er bra, men hvis du virkelig ønsker å maksimere lagringsplassen bør hyllene gå helt opp til taket. For å opprettholde et ryddig inntrykk er det lurt å velge kun en vegg med hyller. Det gir et inntrykk av orden, og det blir ikke overveldende – men vil gi boligen din en følelse av orden og system.

roteskap-tømt-romforsjelen.no

6. Digitaliserer media

Ta ut alle dine CDer og DVDer du ikke bruker og overfør de til en harddisk. Du kan selge dine gamle CDer og DVDer, da har du fått inn litt ekstra penger og fått frigjort massevis av plass!

Om Rom for sjelen

7.  Sett boligen på en diett!

Det slår to fluer i en smekk! Det er bra for plassen din og for lommeboka. Ta bare ting inn i boligen hvis du tar noe ut! På denne måten blir det ikke flere ting i hjemmet ditt. Du får også vurdert om du virkelig trenger og vil ha det du tenker å kjøpe, og om du er villig til å gi opp noe for det.

Slank ditt hjem kurs

Les om slank ditt hjem – trykk på bilde

8. Og helt til slutt:

Ta deg god tid når du skal handle nye eller brukte møbler. Hva passer best til din bolig. Velg det du vil ha, og ikke hva mote-bildet forteller deg du skal ha. Finn ut hva du liker og hva som passer DEG og din familie. Ta ut det du ikke trenger eller ønsker å ha.

IMG_5227 kopi

 

Håper du fikk noen tips som passet deg og din bolig. Jeg har satt stor pris på om du kommentere hvilket tips du likte best 🙂 Ønsker deg en fin dag! Gode hilsener oss i Rom for Sjelen!

No comments yet.

Legg igjen en kommentar