La hagen spire innendørs

La hagen spire innendørs. Sola skinner, det er påskeferie og vår!

Jeg har kommet godt i gang med å gjøre klart for uteliv utenfor huset og for første gang er skikkelige innespiring innendørs kommet igang.

Det tar bare sekunder å lage en potte med papir Pot Maker, så jeg har laget meg en»planteplass» inne på hytta her i påskefjellheimen også. IMG_3486

Det er godt for sjelen og verden å dyrke ting. Jo mer du pusler med jord og grøde, desto mindre stresset blir du, og jo mer grønt det er i vår verden, desto lettere får vi alle for å puste. Det er kort sagt bra å dyrke. Svært bra. Men en upraktisk ting er jo at dersom du har masser, masser av små frø og skudd, så må du også ha masser, masser av såpotter. Og hvem har vel det?

pot maker - lag egne så potter av papir

Det du derimot med stor sikkerhet har, er aviser som ligger og slenger. Så hvis vi tar likningen: Du vil ha såpotter, men har ingen, du vil ikke ha gamle aviser, men har masser. Hadde det ikke vært skikkelig fint hvis du kunne lage små fine såpotter av avispapiret ditt da? For eksempel med et pottemakersett som lager såpotter av papir på en enkel måte? Tenkte vel det. Og, vet du, å sitte og lage små såpotter av gammelt papir kan være vel så godt for sjelen og verden, det også.

Jeg hadde gamle notebøker, som skulle kastes. Nå blitt de morsomste og praktiske potter isteden.

lag potter selv med pot maker

LAG DINE EGNE SÅPOTTER – Du trenger:

1.Avis/ notepapir

2.Saks

3.Pot Maker

(pot maker- Smart verktøy som lager såpotter av gammelt papir. Enkelt, billig og miljøvennlig!)
IMG_3457

1. Rull

IMG_3472

2. press og vri

IMG_3463

3.  tilfør jord/ frø  eller plant stikling i papirpotten.

IMG_3483

4. helt enkelt ferdig.

{ G L O W }
Det er helt fantastisk å se solen stråle inn gjennom vinduet  og få de grønne plantene til å gløde.

IMG_3480

Nå får jeg bare håpe at spirene trives i de nye pottene og fortsetter å vokse. Selv om vinduskarmene er fulle så synes jeg det ser mye finere ut med  disse pottene fremfor plastbokser.   Og nå ble det så vårlig og fint i stua. De som sier at hagearbeid er som meditasjon har helt rett. Jeg er hekta og synes dette er en av de fineste hobbyene man kan ha.

LAG DINE EGNE SÅPOTTER ? Les mer og Kjøp Pot maker her

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Påskens festmiddag - april 2, 2015

    […] Lag potter av miljøvennlig papir – enkelt selv. […]

Legg igjen en kommentar