Fra roteskap til systemskap

Fra roteskap til systemskap. Noen har kanskje en roteskuff, jeg har faktisk ikke en roteskuff… men et helt roteskap!

roteskap-romforsjelen.no

Jeg har lenge hatt dette skapet som bugner av ting og tang. Hver gang jeg har noe jeg ikke vet hvor jeg skal legge blir det fort stappet inn i dette skapet.

Helt til i dag har denne løsningen vært grei, har jo innimellom tenkt på at skapet kanskje skulle ha vært ryddet, men så har det jo vært greit å hatt et sted å plassere ting og tang uten å tenke også. Men plutselig begynte jeg å savne både det ene og det andre etterhvert.

Shit… Kanskje hadde jeg plasset det jeg nå trengte i roteskapet? Nå måtte jeg ta tak i dette roteskapet…

Jeg sverger til Slank ditt hjem ™metoden – ta ut alt og sorter etter kategori:

roteskap-tømt-romforsjelen.no

Her har jeg tømt skapet, og sortert tingene etter kategori. Esker, tegnesaker, lys, ark, lapper, elektronikk og maling i forskjellige hauger.

kategori

Nå var jeg klar over hva jeg hadde, hva jeg egentlig ikke trengte og hva som ikke hørte hjemme i skapet. (For eksempel hadde jeg hårstrikk i roteskapet! De fikk komme hjem til de andre strikkene jeg har på badet). Jeg hadde en del bokser og esker som jeg kunne bruke til å organisere skapet på en bedre. Gjennom denne måten blir det lettere å holde skapet ryddig, så det ikke blir et roteskap igjen. Hver ting får sin faste plass.

DSC_8230

IMG_0962 (1)

Arkivet lett å åpne, og vips borte er papir!

IMG_0955

batteri og skrivesaker

IMG_0959

Jeg syns boksene fra Papir og Design er super kjekke, det blir lettere å organisere alle tingene man har når en kan bruke esker og bokser. Papir og Design i Trondheim kan også skrive på esken, se eksempel som den «Kvitteringer» boksen under her, lokket vippes enkelt opp, så det er enkelt å smette kvitteringer oppi. I tillegg har jeg brukt en svart tape med hvit tusj til å skrive på andre bokser og esker jeg hadde fra før.

IMG_0957

Nå fikk jeg mer oversikt, og det ble mye mindre ting i skapet.  Slank ditt hjem ™ metoden sier at en må passe på å ha litt ekstra plass og luft, så det er plass til andre ting som kan bli viktig å ha.

Et annet tips er å velge vegghengte skap, som ikke er altfor dype, da vil du lettere kunne se hva du har. Jeg liker at det bli lettere å holde rent på gulvet, og gir et luftigere inntrykk på kontoret. Om du ikke har veggplass på oppholdsrom i boligen din, har du kanskje potensiale for smale løsninger i gangarealene dine?

Har du et roteskap? Eller en roteskuff? Håper du ble inspirert til å gjøre den ryddig 🙂

Ønsker deg en flott dag!

Hilsen  Line

379774_334455066579939_100000463462433_1349288_142035535_n

No comments yet.

Legg igjen en kommentar