5 steg du må ta i en liten gang!

Det er ikke mange av oss  kommer hjem til en stor foajé, men det er mange måter å gjøre det beste ut av  plass du har. Med strategiske planlegging kan likevel  den lille gangen din fungere som imøtekommende og effektiv for deg, familien din og alle dine besøkende!

Her er et av våre siste prosjekt, som vi hjalp familien med 5 viktige steg som de må ta i gangen sin.

Vi vil gjerne dele dem, med deg!

Vidunderpappa-før-og-etter1

1.Et rom i seg selv.

Gangen din kan fint få lov til å være mer enn bare en sluse mellom ute og inne. I stedet for å fokusere på mangelen av plass, konsentrere deg om å gjøre plassen imøtekommende, praktisk  og ta valg som gir gangen din mulig til å fungere for deg og familien din.  Du må begynne å se at det er her førsteinntrykket av boligen skapes. Atmosfæren må være vennlig og imøtekommende, og det må være ryddig.

2. Prioritere hva som må være rett ved ytterdøren.

Hvis du har et skap som kan lagre dine ytterklær, kan du bestemme deg for ikke å vie plass til veggkroker  ved døren. Eller du kan bestemme deg for at veggkrokene skal kun være til besøkende, og gjennomfør det!

Du kan ikke henge opp ukritisk mange knagger i gangen! Fordi det som skjer, er at du  legger tilrette for å henge opp utallige jakker, sekker,skjerf og vesker! Hjernen vil tenke, oi der er det en ledig plass- og man ultra raskt fyller opp ! Poenget er at du må gjøre harde prioriteringer, og legge til rette for at du og andre i boligen kan gjøre smarte ryddige valg. Kanskje trenger du ikke henge hele lagringen din av yttertøy i yttergangen?  Og  hvor mange sko, trenger du egentlig oppbevare her ? Du må ta dette spørsmålet på alvor:

«Hva, ønsker du  å holde styr på rett ved ytterdøren ?»

Boks-med-ut-tingWEB_Image-1462323095

3. Ha møbler som  har «dobbel-plikt!»

Løsningen på plassproblemer er ikke nødvendigvis mer plass – bedre organisering er ofte tilstrekkelig.

I  bildet under er det i skapet plass til familiens sko, men skapet  fungerer også som en avlastning for å legge ifra seg ting på. Det er smart å ha en boks som fungerer som et sted å samle, lommebok/mobil/headset/ og mange liker å tildele en liten boks til hvert familie medlem.

Den lille vegghyllen blir  både et sted å gjemmes post ute av synet, og skrive beskjed på tavlen!

Skoskapene-og-tavlen

4. Ha oppbevaringmøbler som passer din hverdag!

I gangen er stedet du må  særlig finne oppbevaringsenheter som er velfungerende, det hjelper ikke at oldemors kommode har sjel, om du aldri får opp skuffene! Kanskje får du ikke ordnet noe oppbevaring, fordi du  drømmer om noe lekkert, som du enda må bruke 10 år, for å ha råd til å kjøpe! Her må isteden fokusere på valg av møbler som maksimerer det behovet du har, nå ! Ikke om 1o år!  Har du behov for sitteplass i gangen? Har du behov for en kommode? Har man barn, er det umulig at det ikke blir mange sko, jakker, luer og sjerf i gangen – så da er kunsten å oppbevare alt dette så det ser pent og oversiktlig ut.

Benken-hylle

Inni denne kommoden  finner du luer, votter og et et lass med tegninger som har kommet hjem fra barnehage og skole.

Har også fått plass til en herlig roteskuff, fordi det trengte denne familien  å ha akkurat her, akkurat nå med den hverdagen med barn som skal ha lappesaker, lommelykt, et lite skrujern og lett finne reflekser.

 

5. Vis din personlighet i gangen. 

Innlemme kule hyller, favoritt personlig «kunstverk», interessante veggkroker, og bilder som betyr noe for deg.  Du kan arbeide med alle veggene, og du vil bli overasket over hvor hyggelig det kan bli med at du bruker gangen, til å vise hvem som bor der.

Så fyll gangen med det som gjør deg glad!

Kunsten Perlinger Knaggen

Hyllene

Alle foto :Vindunderpappa

Små endringer, stor forskjell sier vi. Hvordan oppsummerer kunden det ?

                                              Oppsummeringen av prosjektet!

 «I etterkant av prosjektet så må jeg si meg veldig godt fornøyd med resultatet! Om drømmen min vil gå i oppfyllelse og gulvet vil bli rent for sko og jakker vet jeg vel ikke før det har gått litt tid, men ungene var meget godt fornøyd og de gjør faktisk en innsats nå for å holde det ryddig.

Det hadde ikke vært mulig for meg å gjennomført et slikt prosjekt med et så bra resultat uten den gode hjelpen som jeg hadde i Eva og Line Marie i romforsjelen.no. De har fulgt meg utrolig godt opp og hele tiden kommet med løsninger der de hadde mine  ønsker i bakhodet.» – Thomas  Sekkingstad, Bergen     Vidunderpappa.no referanse

Få GRATIS ryddemanual  her  : Lyst på et ryddig hjem ?

 

Ryddeyoga før helga starter

2 Responses to 5 steg du må ta i en liten gang!

 1. G januar 6, 2016 at 8:54 pm #

  Hei!?

  Jeg blir både motivert og inspirert av denne bloggen – takk!??

  Når jeg nå skal ta fatt på min egen yttergang, lurer jeg på om dere vil dele hvor interiøret i denne gangen er fra? Lurer på både kommodene, de runde hyllene og den skjønne nøkkeloppbevaringen??

  Håper på respons!!❤️ Ha gode dager og fortsett å inspirere??

 2. Eva Isachsen
  Eva Isachsen januar 11, 2016 at 12:53 pm #

  Hei G 🙂
  Så koselig at du ble motivert og inspirert, det setter vi stor pris på.

  Kommodene er fra Ikea, de runde hyllene er fra Jollyroom og nøkkeloppbevaringen er fra Ting.
  Ha en flott dag videre og lykke til med din yttergang!

  Hilsen oss i Rom for Sjelen

Legg igjen en kommentar